Vergeving

Vergeving

Ontmoeting Thuis in het kort

Ook in 2019 ben je weer van harte welkom om mee te doen aan de Ontmoetingen Thuis die Zin in mijn Leven organiseert! In een prettige en huiselijke omgeving nemen we de tijd om stil te worden en te luisteren naar wat erin onszelf omgaat. We gebruiken daarbij kleine beeldende filmpjes, andere vormen van kunst, muziek en gedichten/inspirerende teksten. Ikzelf, Annet, ben christelijk geïnspireerd. Voor mij is het werken aan een liefdevolle samenleving mijn focus en sta daarbij open voor andere inspiratiebronnen en verbinding met ieder die daar ook mee bezig is of behoefte aan heeft. Wil je meer weten, bel of mail me dan!

Op zaterdag 26 januari en 23 februari gaan we bezig met  het thema VERGEVING. Een onderwerp waar de Zuid-Afrikaanse bisschop Tutu en zijn dochter heel intensief mee bezig geweest zijn. Ze hebben een inspirerend werkboek geschreven. Dat heet:

Het boek van vergeving
in vier stappen naar harmonie met onszelf en de ander

Klik op de titel en je leest de boekbespreking.
Een heel waardevol thema om met elkaar mee aan de slag te gaan. Je wordt meer door niet-vergeven bepaald dan je denkt!

Vergeven betekent loslaten. Loslaten van fouten van de ander of van jezelf geeft je ruimte. Het bevrijdt je van ballast. Je gaat er prettiger door functioneren. Het is echter een thema dat je niet zo gemakkelijk ter sprake brengt. Liefst stoppen we pijnlijke ervaringen weg. Maar ze blijven wel met je mee gaan. Wanneer je kunt benoemen wat ze met je doen en daar vergeving voor kunt schenken is de weg vrij voor een vernieuwde (andere) relatie of het beëindigen daarvan. Lees ook mijn blog.

26 januari 2019 – Vergeven

De eerste keer staan we stil bij welke rol vergeven in ons eigen leven speelt. We verkennen de vraag: zou er iets veranderen als jij specifieke mensen zou vergeven? Kan (jij) het? Waarom zou je het wel/niet doen? Met een verhelderende oefening kun je het thuis verder verkennen.

23 februari 2019 – Jezelf vergeven en vergeven worden

Jezelf vergeven kan best lastig zijn. Mag je van jezelf fouten maken? Hoe ga je met jezelf om?  Je kunt leren mild(er) te zijn voor jezelf. Jezelf vergeven is jezelf bevrijden en ruimte geven. Een ander vragen je te vergeven kan hierbij ook helpen. Je stelt je dan wel kwetsbaar op. Maar of de ander jou nou wel of niet vergeeft: JIJ hebt laten zien dat jij de ander en jezelf zo waardevol vindt, dat je die stap durft te zetten! Dat alleen al helpt je met het loslaten van de last die je bewust of onbewust met je meeneemt!

Het verdient sterke aanbeveling om aan beide Ontmoetingen Thuis mee te doen. Schrijf je meteen in!

Aanmeldingsinformatie:

Datum: zaterdag 26 januari 2019 en 23 februari
Tijd: 9.30 uur – ca. 11.00 uur, inloop met koffie/thee vanaf 9.15 uur
Plaats: deze keren Zin in mijn Leven, de Geerkamp 1133, 6545 HD Nijmegen (andere keren mogelijk bij een van de deelnemers thuis)

* Meld je aan per mail bij Annet (info@zininmijnleven.nl) of per app naar 06-49644408.
* Betaal vooraf de deelnamebijdrage door deze over te maken op NL 26 ASNB 0707 3877 44 t.n.v. A. Hogenbirk te Nijmegen met vermelding van ‘Ontmoeting Thuis’, de datum en je naam.
Deelnamebijdrage: Bijdrage €10,- (€ 5,- voor minima met gezamenlijk netto inkomen tot € 1200,-).
* Aantal deelnemers: Minimum aantal deelnemers: 5, maximum aantal deelnemers: 10.
* Begeleiding: Annet Hogenbirk
* Je krijgt vooraf een mail met een of meer aandachtsvragen bij het thema van de ontmoeting.

Meer weten?

Bel of mail Annet!

Planning Ontmoeting Thuis 2019 eerste helft:

Ontmoeting Thuis op de laatste zaterdag van de maand:
26 januari – Vergeven: welke rol speelt dat in je eigen leven?
23 februari – Jezelf vergeven
25 mei
29 juni

Reacties zijn gesloten.