Je bent (al) mooi!

Je bent (al) mooi!

Inspiratie Ontmoetingen op 19/9 en 24/10

Streef niet naar perfectie

Je bent (al) mooi! – twee Inspirerende Ontmoetingen op 19 september en 24 oktober. Je hoeft elkaar niet te kennen om elkaar te ontmoeten rondom het thema ‘Je bent (al) mooi!’ . Dit thema zul je niet zo gauw bespreken met je familie of vrienden. Maar juist bij de Inspirerende Ontmoetingen kun je open zijn en je veilig voelen. We gaan hierbij ook in op wat benoemd wordt in de streamingsvideo Hoe ontkomen we aan dwingende schoonheidsidealen? Deze video laat ons meekijken naar de boeiende Studium Generale van de Universiteit Utrecht van 7 september j.l. in Tivoli-Vredenburg over dit thema. Psycholoog prof. dr. Liesbeth Woertman (UU), socioloog dr. Sylvia Holla (Atria) en modeactivist Janice Deul belichtten dit onderwerp op inzichtgevende wijze.

Hoe ontkomen we aan dwingende schoonheidsidealen?

Liesbeth Woertman in de hier bovenstaande streamingsvideo over schoonheid:
“Groeien, iets nieuws van jezelf ontdekken.
De mooiste versie van jezelf zijn.
Schoonheid vraagt om jouw uniciteit. (…)
streven naar perfectie, daar heb je alleen maar verdriet van.”

En naar aanleiding van de coronacrisis:
“Er zijn genoeg signalen die smeken om juist een ander mensbeeld, namelijk een mensbeeld van minder ‘ik’,
minder perfectie en meer ‘wij’: wij ‘iedereen’…”

19/9 Inspiratieontmoeting Mooi van buiten
Hoe kijk je tegen jezelf aan? Wat is (vind je) mooi en wat is (vind je) lelijk? Je krijgt vooraf een leuke thuisopdracht om op een speelse en inzichtgevende manier al met ‘Mooi van buiten’ mee bezig te zijn.
De Inspiratie Ontmoetingen blijken elke keer weer fijne bijeenkomsten te zijn waar je verder mee kunt. Je kunt jezelf zijn en eerlijk praten over wat je tegen komt zonder dat het een probleemgroep is.

24/10 Mooi van binnen GEANNULEERD wegens corona

Wat is dat: mooi van binnen?

Google je op dit onderwerp dan vind je allereerst interieuradvies. En vervolgens tips van schoonheidsspecialiste Miranda van der Spek. Zij zweert bij rust, reinheid en regelmaat. Dat zijn innerlijke keuzes en een manier van leven die effect hebben op je uiterlijk, op je uitstraling en je schoonheid.

(Wanneer) ben jíj mooi van binnen?

 • Als je in een flow bent
 • Als je liefhebt
 • Als je dankbaar bent
 • Als je …

Waar heeft het voor jou mee te maken?
En durf je het wel te denken of te zeggen dat je mooi van binnen bent? Zaterdag 24 oktober verkennen we dit thema op een fijne en zinvolle manier. Klik op de tekst van deze foto en je kunt er luchtig mee van start! Doe je ook mee? Lees onder deze afbeelding hoe je je aanmeldt.

Mooi van binnen en van buiten | Chirurg

Aanmelden

Zo doe je mee!

 • Data: zaterdagmorgen 19 september (geweest) en 24 oktober 2020 Geannuleerd wegens corona
 • Tijd: 10.00 – ca. 11.45 uur, inloop met koffie en thee vanaf 9.45 uur
 • Begeleiding: Annet Hogenbirk, zingevingscoach en geestelijk begeleider.
 • Aanmelden: Liefst uiterlijk 18/10 bij Annet: via de mail info@zininmijnleven.nl of via Whatsapp: 06-49644408 (geef je naam door)
 • Je aanmelding is definitief na betaling van de deelnemersbijdrage
 • Deelnemersbijdrage: € 25,-  per bijeenkomst inclusief koffie/thee en materiaal te voldoen via Ideal
  of per overschrijving op NL73 KNAB 0258 9171 99 – Zin in mijn Leven EN mail naar info@zininmijnleven.nl dat je het deelnamebedrag per bank hebt overgemaakt. Mocht het bedrag voor jou een probleem zijn, neem dan contact met Annet via dit e-mailadres.
 • Maximum aantal deelnemers: 9, minimum 4. Meld je tijdig aan: VOL=VOL!
 • Plaats: Wijkgebouw van de Doopsgezinde Remonstrantse Kerk aan de Professor Cornelissenstraat 306 te Nijmegen.

Meer weten?
Lees ook het Zin-in mijn Leven blog Mooi Jezelf . Je kunt mij ook mailen of bellen als je meer informatie wilt hebben. Klik hier voor de contactgegevens.

Aandacht voor je eigen schoonheid
Heb je ook oog voor je eigen schoonheid?

Op adem komen

In het wijkgebouw van de DoRe-Kerk aan de Prof. Cornelissenstraat 306 huurt (Annet Hogenbirk van) Zin in mijn Leven een ruime en hoge zaal waar max. 9 deelnemers welkom zijn in een veilige setting (alles volgens RIVM-normen). De bijeenkomsten zijn voor mensen die meer voldoening uit hun leven willen halen en tijd willen nemen om even stil te staan en op adem te komen. Het ontmoeten van jezelf én van de ander werkt daaraan zeker mee. Op 19 september stond ‘Mooi van buiten’ centraal, op 24 oktober verkennen we ‘Mooi van binnen’. De Ontmoetingen zijn van 10.00-11.45 uur en kosten € 25,- per keer. Je kunt ook meedoen met de 2e Bijeenkomst rond het thema Je Bent (al) mooi! als je de eerste keer niet meegedaan hebt. Je krijgt dan extra informatie per mail over de eerste keer.

Aandacht, respect én feedback

Wat je kunt verwachten van deze Inspirerende Ontmoetingen, is dat je meer waardering krijgt voor wie je van binnen en van buiten bent. Je wordt geïnspireerd om daarmee in je alledaagse leven echt iets te doen op een manier die bij jou past. Muziek, een korte uitnodigende schrijfmeditatie, aandachtige en respectvolle uitwisseling en verhelderende feedback maken deze ontmoetingen heel waardevol. En je leert nieuwe mensen kennen die op veilige afstand blijven (1,5 meter) en toch ook prettig dichtbij zijn in het uitwisselen van wat je bij jezelf en in je dagelijks leven tegenkomt. Juist daardoor krijg je meer zicht op jezelf en waardering voor je eigen schoonheid. Want: mooi zijn we allemaal – als we onszelf zijn!

Meer informatie: www.zininmijnleven.nl/ontmoeting/je-bent-al-mooi/ of via info@zininmijnleven.nl

Wat deelnemers ervan vinden:

Wat is het toch fijn om hier jezelf je te kunnen zijn!

Een heerlijke ochtend! Ik moet me er even toe zetten om mijn bed uit te komen, maar het is het weél waard!

Zonder deze Ontmoetingen had ik deze stappen vooruit nooit durven zetten!

Ik wist niet dat ik mijn wortels nog zo belangrijk vond. En nú kies ik zelf hoe ik zelf aan mijn eigen geloof vorm geef.

Het is hier een veilige sfeer. Hier kan ik zeggen wat mij bezighoudt.

Wat geeft DIT een energie! WoW!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *