Archief van
Categorie: Ontmoeting Thuis

Aandacht voor je basis

Aandacht voor je basis

Geen therapie – wel inzicht en inspiratie

Het mooie van de Ontmoetingen Thuis die Annet vanuit Zin in mijn Leven organiseert is, dat het geen ‘therapie-groep-ontmoetingen’ zijn. Het zijn uitwisselingen van ervaringen, het omgaan met het leven van alle dag en het geven en vinden van inspiratie. En verbinding met elkaar. Ook met elkaar even stil kunnen zijn – om het stil te laten worden in jezelf en even uit de vicieuze cirkel van drukte van alledag te kunnen stappen.

Een paar troost-zakdoekjes van de vorige Ontmoeting Thuis (sept. 2019)

Wat is nú belangrijk voor je?

In september kwam het onderwerp troost aan bod tijdens een zeer geslaagde Ontmoeting Thuis. Een vervolg daarop is Ontmoeting Thuis op 26 oktober met als thema: ‘aandacht voor je basis’. Je kunt hieraan meedoen, ook als je er de vorige keer niet bij was! Aandacht voor je basis kun je geven vanuit wat niet gelukt is, vanuit niet uitgekomen verwachtingen. Dan wordt het samen treuren! Zulke tegenslagen zullen deze Ontmoeting Thuis ook zeker aan bod komen. Maar wel met een positieve insteek! Leidend is de vraag: Wat is nú belangrijk voor je? Juist wat je mist kan je gevoelig maken voor de essenties van je leven. Je hebt er meestal een eigen antwoord op gegeven en andere vaardigheden ontwikkeld. Je kunt mogelijk een positieve waarde ontdekken en aan je ervaring van gemis toevoegen. Juist dat is in je leven nú belangrijk! We hebben als volwassen mensen vaak al behoorlijk geleerd om op een of andere manier met onze kwetsbaarheden om te gaan. En het is goed en stimulerend om dat te met elkaar te delen en het zo extra aandacht te geven. Het geeft je een heldere focus voor datgene waaraan jij dagelijks je energie wil geven en waarvan je energie kríjgt!

Ontmoeting Thuis is een mix van (even) stil worden, verbinding met jezelf en de ander ervaren door uitwisseling in een fijne sfeer. En daarbij krijg je stof tot nadenken en inspiratie via een gedicht/tekst/muziek/kort filmpje.

Aanmeldingsinformatie:

Datum: zaterdag 26 oktober 2019
Tijd: 9.30 uur – ca. 11.00 uur, inloop met koffie/thee vanaf 9.15 uur
Plaats: Zin in mijn Leven, de Geerkamp 1133, 6545 HD Nijmegen

Deelnamekosten: Betaal vooraf € 15,- eenvoudig meteen via Ideal 
of anders door deze over te maken op NL73 KNAB 0258 9171 99 – Zin in mijn Leven met vermelding van ‘Ontmoeting Thuis’, de datum en je naam.

Aantal deelnemers: Minimum aantal deelnemers: 5, maximum aantal deelnemers: 10.
Begeleiding: Annet Hogenbirk
Vooraf: Je krijgt vooraf een mail met een of meer aandachtsvragen bij het thema van de ontmoeting.
* Meld je uiterlijk 20 oktober aan per mail bij Annet (info@zininmijnleven.nl) of per app naar 06-49644408. Door betaling van de deelnamekosten is je aanmelding definitief. Je krijgt deze natuurlijk terug als deze Ontmoeting Thuis al volgeboekt is! Eerst meer weten?
Bel of mail Annet!

Troost

Troost

Deze keer gaan we elkaar ontmoeten rondom het thema TROOST. Ieder mens heeft het op haar of zijn tijd wel eens nodig. Er zijn momenten waarop je je kwetsbaar voelt en verdriet hebt. Het kan rouw zijn om het verlies van een dierbare. Maar het kan ook zijn dat je de pijn voelt om wat niet uitgekomen is.

Behoefte aan troost kan bijvoorbeeld te maken hebben met:

  • gemis van een geliefde
  • het verlies van gezondheid
  • kinderloosheid, een miskraam
  • het stuklopen van een relatie
  • moeizame familierelatie(s)
  • je energie en idealen (tijdelijk) kwijt zijn, burn-out
  • je niet begrepen voelen

In Ontmoeting Thuis is er ruimte voor het contact maken met je eigen verlangens en gevoelens, uitwisseling met anderen en het vinden van inspiratie. In de week voorafgaand aan deze ontmoeting ontvang je een paar aandachtsvragen. We zullen deze bijeenkomst ook onze zintuigen er extra bij betrekken. Te beginnen met een bakkie troost!

Ontmoeting Thuis is een mix van (even) stil worden, verbinding met jezelf en de ander ervaren door uitwisseling in een fijne sfeer. En daarbij krijg je stof tot nadenken en inspiratie via een gedicht/tekst/muziek/kort filmpje.

Aanmeldingsinformatie:

Aantal deelnemers: Minimum aantal deelnemers: 5, maximum aantal deelnemers: 10.
Begeleiding: Annet Hogenbirk
Vooraf: Je krijgt vooraf een mail met een of meer aandachtsvragen bij het thema van de ontmoeting.

Datum: zaterdag 28 september 2019
Volgende data: 26 oktober en vanaf 30 november 4x adventsretraite.
Tijd: 9.30 uur – ca. 11.00 uur, inloop met koffie/thee vanaf 9.15 uur
Plaats: Zin in mijn Leven, de Geerkamp 1133, 6545 HD Nijmegen
* Meld je uiterlijk 22 september aan per mail bij Annet (info@zininmijnleven.nl) of per app naar 06-49644408. Door betaling van de deelnamekosten is je aanmelding definitief. Je krijgt deze natuurlijk terug als deze Ontmoeting Thuis al volgeboekt is! Eerst meer weten?
Bel of mail Annet!
Deelnamekosten: Betaal vooraf € 15,- eenvoudig meteen via Ideal of anders door deze over te maken op NL73 KNAB 0258 9171 99 – Zin in mijn Leven met vermelding van ‘Ontmoeting Thuis’, de datum en je naam.

betaal hier
Ontvangen en geven

Ontvangen en geven

In mei en juni kun je meedoen met twee Ontmoetingen Thuis rond deze basale thema’s in ons leven. We slaan nog wel eens het eerste thema ONTVANGEN over. Vooral als je idealistisch bent geef je nog wel eens meer weg dan goed voor je is. Je kan leeg raken. En wat als je druk bent met je werk en er wordt in je familie ook nog een beroep op je gedaan? Je kunt naast je eigen taken en bezigheden druk zijn met mantelzorg. Belangrijk om mee bezig te zijn. Maar hoe krijg jíj je energie? Je zult niet de eerste zijn die gevoelens van burn-out heeft. Zelf ontvangen voordat je iets geeft is essentieel om niet leeg te raken. Maar wat is datgene wat jij nodig hebt? Hoe krijg jij dat? En lukt het je ervoor open te staan? Soms heb je gewoon de bescherming nodig van een denkbeeldige paraplu of parasol!


Ontmoeting Thuis is een mix van (even) stil worden, verbinding met jezelf en de ander ervaren door uitwisseling in een fijne sfeer. En daarbij krijg je stof tot nadenken en inspiratie via een gedicht/tekst/muziek/kort filmpje. In juni ontmoeten we elkaar rond het thema GEVEN. Je kunt je voor deze Ontmoetingen Thuis per keer aanmelden.

Reacties van de deelnemers

Het was een rustpunt
inspirerend 
heel fijn,
bezinning
het gaf inzicht
laat een rode draad zien

Heb je de vorige Ontmoeting Thuis gemist? Jammer!
Kijken of het iets voor je is
We hebben toen verkend wat ONTVANGEN voor ons betekent. Je bent welkom om deze keer meer te doen en jezelf en de ander te ontmoeten rond het thema GEVEN.
Heb JIJ iets te geven? Wíl je dat wel?
Je krijgt iets als je iets van jezelf geeft. Kijk naar dit filmpje dat we de afgelopen Ontmoeting Thuis tot 5:09 gekeken hebben. Ik ben benieuwd of jij er ook blij en nieuwsgierig van wordt!

Doe mee!
Ik ben ervan overtuigd dat we een hartverwarmende Ontmoeting Thuis zullen hebben. Doe jij ook mee? Meld je nu aan! Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers. VOL= VOL Je aanmelding is na betaling definitief. Aanmelden uiterlijk 22 juni. Verzeker je van je deelname en doe het meteen!

Aanmeldingsinformatie:


* Aantal deelnemers: Minimum aantal deelnemers: 5, maximum aantal deelnemers: 10.
* Begeleiding: Annet Hogenbirk
* Vooraf: Je krijgt vooraf een mail met een of meer aandachtsvragen bij het thema van de ontmoeting.

Datum: zaterdag 25 mei (ONTVANGEN, vorige maand) en 29 juni (GEVEN, volgende zaterdag)
Tijd: 9.30 uur – ca. 11.00 uur, inloop met koffie/thee vanaf 9.15 uur
Plaats: deze keren Zin in mijn Leven, de Geerkamp 1133, 6545 HD Nijmegen (andere keren mogelijk bij een van de deelnemers thuis)
* Meld je aan per mail bij Annet (info@zininmijnleven.nl) of per app naar 06-49644408. Meer weten?
Bel of mail Annet!

* Kosten: Betaal vooraf € 11,- eenvoudig meteen via Ideal of anders door deze over te maken op NL73 KNAB 0258 9171 99 – Zin in mijn Leven met vermelding van ‘Ontmoeting Thuis’, de datum en je naam.
Let op! Dit is een nieuwe bankrekening op naam van Zin in mijn Leven!
Deelnamekosten: € 11,- via Ideal

betaal hier