Moeders van Jezus – Vrouwen met Lef!

Moeders van Jezus – Vrouwen met Lef!

Vanaf 27 november gaat adventsretraite Vrouwen met Lef – (voor)moeders van Jezus van start met pakkende verhalen waarin de (voor)moeders van Jezus de hoofdrol spelen. En mannen daarnaast ook een rol spelen, wel duidelijk anders. Het zijn verhalen met moderne thema’s waar de vier vrouwen mee te maken hebben: Me Too (Batseba), asielzoeker zijn (Ruth), of prostituee met verrassende kanten (Rachab) of een zelfbewuste vrouw die zich niet laat afschepen door onrecht (Tamar). Ze geven hun leven vorm te geven met trouw, volharding, wijsheid en nog meer waardevols.

Het leven van alle kanten
Je zult maar te maken hebben met deze lastige situaties en deze mensen die je leven bepalen! Iemand die je seksueel misbruikt en daarna je man de dood injaagt (David). Of met die je heel onrechtvaardig behandelt (Juda). Wat doe je daaraan? Pak je hem terug?

Impact
De eeuwenoude Bijbelverhalen laten de mens zoals zij/hij is – ook koningen – van alle kanten zien: mooie en lelijke, kwetsbare en sterke en nog heel wat andere kanten. Ze zijn tijdloos: ze laten je in deze tijd meekijken en stilstaan bij actuele thema’s en jouw eigen keuzes. Ze laten je nadenken over je mogelijkheden en je ervaringen. En ze kunnen je verrassen met inzichten. Ze kunnen je laten merken wat de kracht van de Liefde in mensen kan doen. Het zijn verhalen met impact.

Onlangs overleed kunstenaar Kees de Kort. Die maakte expressieve kunst bij Bijbelverhalen. Zo bracht hij voor veel mensen oude verhalen dichtbij. Mogelijk ken je wel de Kijkbijbel. Kijk naar dit interview met hem en je snapt nog beter wat ik bedoel met de impact die die verhalen kunnen hebben.

Voor wie?
Deze retraite is geschikt voor je als je wel wat nieuwe inspiratie kan gebruiken of als je last van stress hebt. Hij helpt je om meer jezelf te worden en om op je eigen manier met geloven om te gaan. Ik raad je aan om er een klein dagboekje bij te schrijven en je kunt er ook op andere manieren nog creatief vorm aan geven. Je krijgt hiervoor tips. Je kiest zelf hoeveel tijd je eraan besteed en hoe je het doet. Ik raad je wel aan om er dagelijks een half uur voor vrij te maken. Het is een retraite voor mensen van alle geslachten. Meestal gaan Bijbelverhalen over mannen. Deze keer is dat dus anders. Het gaat om de essentie die er in de verhalen zit en die is gericht op mens-zijn.

Waarom zou je meedoen ?

 1. Je maakt een boeiende reis* via digitaal meditatiemateriaal. Je gaat vier weken lang mee op reis met boeiende en inspirerende vrouwen en met de (foute/goede) mannen met wie ze te maken hebben. Je krijgt er vast plezier in om op door jou gekozen momenten aandacht besteden aan je eigen basis. Elke dag een eilandje van rust en aandacht. Het biedt je gelegenheid jezelf beter te leren kennen en je mogelijkheden te zien en te gebruiken. Je krijgt boeiend, inspirerend en prikkelend meditatiemateriaal voor elke dag van 27 november tot kerst. Er zal ook weer muziek, film en ander creatief materiaal en tips in deze route opgenomen zijn. Je kiest zelf wat je hieruit gebruikt.
 2. Je krijgt meer (eigen) focus en energie doordat je beter zicht krijgt op wat er voor jou speelt en wie je zelf bent. Dat geeft ook rust in deze roerige tijd en donkere periode van het jaar.
 3. Je kunt het delen met anderen. Je kunt meedoen aan de Inspirerende Ontmoetingen in Nijmegen. Dat levert leuke contacten op! Daarin zijn aandacht, meditatie, delen van ervaringen en inzichten, muziek en aandacht belangrijke componenten. In een warme en veilige sfeer is er ruimte om jezelf te zijn en verder te ontwikkelen. Het zijn veilige en motiverende ontmoetingen met andere deelnemers. Na afloop kun je bijpraten met een lekkere kop soep!

  * Thema´s als trouw, gebruik van macht, omgaan met familie, plaatsmaken voor rechtvaardigheid, leven met focus kom je op deze route tegen.

  Gegevens voor deze Inspirerende Ontmoetingen op een rij:
  Data: zaterdagmiddag 26/11, 3/12, 10/12 en 17/12.
  Tijd: 15.00-17.00 uur
  Locatie: Gebouw Simeon, wijkgebouw van de Doopsgezinde Remonstrantse Kerk, ingang aan de Professor Cornelissenstraat 306 in Nijmegen
  Kosten: €140 inclusief digitale retraite te voldoen via deze aanmeldpagina
  Aanmelden – uiterlijk 24 november
  Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 10 deelnemers. Vol=vol
  Begeleiding en informatie: Annet Hogenbirk, theoloog en zingevingscoach bij Zin in mijn Leven (telefoon: 06-49644408 en e-mail: info@zininmijnleven.nl). Je kunt ook kostelooos een proefaflevering krijgen van een eerdere retraite.

  Belangrijk!
  Het is de bedoeling dat je alle vier de bijeenkomsten aanwezig bent. (Mocht je een keer niet kunnen, dan is dat geen probleem). Maximaal 10 mensen kunnen aan de groep meedoen, minimaal 4.
Created with GIMP

Aanmelden

via deze aanmeldpagina
informatie bij: Annet Hogenbirk info@zininmijnleven.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *