Moeders van Jezus

Moeders van Jezus

Vanaf 27 november gaat de adventsretraite van start met pakkende verhalen waarin de (voor)moeders van Jezus de hoofdrol spelen. En mannen daarnaast ook een rol spelen, wel duidelijk anders. Het zijn verhalen met moderne thema’s waar de vier vrouwen mee te maken hebben: Me Too (Batseba), asielzoeker zijn (Ruth), of prostituee met verrassende kanten (Rachab) of een zelfbewuste vrouw die zich niet laat afschepen door onrecht (Tamar). Ze geven hun leven vorm te geven met trouw, volharding, wijsheid en nog meer waardevols.

Het leven van alle kanten
Je zult maar te maken hebben met deze lastige situaties en deze mensen die je leven bepalen! Iemand die je seksueel misbruikt en daarna je man de dood injaagt (David). Of met die je heel onrechtvaardig behandelt (Juda). Wat doe je daaraan? Pak je hem terug?

Impact
De eeuwenoude Bijbelverhalen laten de mens zoals zij/hij is – ook koningen – van alle kanten zien: mooie en lelijke, kwetsbare en sterke en nog heel wat andere kanten. Ze zijn tijdloos: ze laten je in deze tijd meekijken en stilstaan bij actuele thema’s en jouw eigen keuzes. Ze laten je nadenken over je mogelijkheden en je ervaringen. En ze kunnen je verrassen met inzichten. Ze kunnen je laten merken wat de kracht van de Liefde in mensen kan doen. Het zijn verhalen met impact.

Onlangs overleed kunstenaar Kees de Kort. Die maakte expressieve kunst bij Bijbelverhalen. Zo bracht hij voor veel mensen oude verhalen dichtbij. Mogelijk ken je wel de Kijkbijbel. Kijk naar dit interview met hem en je snapt nog beter wat ik bedoel met de impact die die verhalen kunnen hebben.

Waarom zou je meedoen met de Adventsretraite?

 1. Je leest verhalen die wat met je doen en waaraan je gewoonlijk niet toekomt.
  Wat woorden die hierbij passen:
  menselijk – behulpzaam – prostituee – uit op gerechtigheid – eigenzinnig -trouw – doortastend – buitenlander – slachtoffer – machtsmisbruik – roemrijk koning – egoïstisch – niet bepaald foutloos – zuiver en integer mens – op eigen belang gericht – verrassend.
 2. Je maakt een boeiende reis via digitaal meditatiemateriaal. Je gaat – als je je inschrijft – vier weken lang mee op reis met boeiende en inspirerende vrouwen en met de (foute/goede) mannen met wie ze te maken hebben. Je krijgt er vast plezier in om op door jou gekozen momenten aandacht besteden aan je eigen basis in het leven en je eigen krachten meer mobiliseren. Je krijgt boeiend, inspirerend en prikkelend meditatiemateriaal voor elke dag van 27 november tot kerst. Er zal ook weer muziek, film en ander creatief materiaal in deze route opgenomen zijn. Je kiest zelf wat je hieruit gebruikt.
 3. Je krijgt inspiratie en meer (eigen) focus!
 4. Je kunt het delen met anderen. Je kunt meedoen aan de Inspirerende Ontmoetingen in Nijmegen Daarin aandacht voor nog meer verbinding met je eigen dagelijks leven, stimulans tot het vinden en bewust ervaren van rust, Liefde en wijsheid in je zelf en fijne, veilige en motiverende ontmoetingen met andere deelnemers.

  Data: zaterdagmiddag 26/11, 3/12, 10/12 en 17/12.
  Tijd: 15.00-17.00 uur
  Locatie: Gebouw Simeon, wijkgebouw van de Doopsgezinde Remonstrantse Kerk, ingang aan de Professor Cornelissenstraat 306 in Nijmegen
  Kosten: €145 inclusief digitale retraite te voldoen via deze aanmeldpagina
  Aanmelden – uiterlijk 20 november – kan nu al per mail (zie Begeleiding) als vooraanmelding en binnenkort via de aanmeldpagina
  Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 10 deelnemers. Vol=vol
  Begeleiding en informatie: Annet Hogenbirk, theoloog en zingevingscoach bij Zin in mijn Leven (telefoon: 06-49644408 en e-mail: info@zininmijnleven.nl). Je kunt ook kostelooos een proefaflevering krijgen van een eerdere retraite.

  Belangrijk!
  Het is de bedoeling dat je alle vier de bijeenkomsten aanwezig bent. (Mocht je een keer niet kunnen, dan is dat geen probleem.) Je kunt alvast een vooraanmelding doen als je van je plek in de groep verzekerd wilt zijn. Maximaal 10 mensen kunnen aan de groep meedoen, minimaal 4.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.