Meditatie en ontmoeting Advent

Meditatie en ontmoeting Advent

We zijn momenteel bezig met onze gezamenlijke adventsroute! Wil je volgende keer ook meedoen? Mail of bel dan naar Annet, Zin in mijn Leven. Vanaf 16 maart 2019 start de 40-dagengroep.

Vier weken lang thuis dagelijks stil staan bij kleine stukjes Bijbeltekst, gebeden en afbeeldingen. Dat doe je als je meedoet aan de meditatiegroep Advent. Deze momenten thuis blijken steeds weer oases van rust te zijn. Maar in je eentje kom je er vaak niet toe om jezelf dagelijks een kwartier of een half uur per dag zo’n meditatief moment te gunnen.

Deze keer gebruiken we hierbij het boekje ‘Op weg naar Kerstmis 2018’ dat door uitgeverij Berneboek wordt uitgegeven. Hierin staan mooie foto’s, gedichten, korte Bijbelcitaten en aandachtsvragen. Op de zaterdagmorgen hebben we een stiltemeditatie van een kwartier en wisselen we de ervaringen van de voorafgaande week uit en delen we wat het stiltemoment bij ons oproept. Deelnemers aan deze meditatiegroep vinden het elke keer weer zeer inspirerende ontmoetingen. Wat het tot nu toe oplevert is: het lukt je door de deelname aan deze groep vaak je dagelijkse ervaringen in een ander – verwachtingsvol – licht te plaatsen. De bijeenkomsten stimuleren je om door de week de ruimte te nemen voor je eigen inspiratiemoment.

Annet Hogenbirk (1966) is ZZPzingevingspionier. Ze is werkzaam als pastoraal predikant/coach/inspirator en schrijft gedichten en schildert. Zij heeft veel ervaring in het begeleiden van mensen bij het zoeken en vinden van hun levensweg in allerlei omstandigheden. Mediteren is een belangrijke inspiratiebron in haar dagelijks leven. Het is haar ‘spiritueel ontbijt’. 

Begeleiding: Annet Hogenbirk.
Wanneer: zaterdagen 1-8-15-22 december 2018.
Tijd: 10.00 – 11.15 uur (inloop vanaf 9.45 uur)
Waar: de Boskapel, Graafseweg 276 Nijmegen
Bijdrage: € 40,-. (inclusief koffie/thee) en  € 5,95 voor ‘Op weg naar Kerstmis 2018’. Dit wordt centraal aangeschaft en ontvang je op de eerste bijeenkomst.
Aanmelden bij: Annet Hogenbirk: info@zininmijnleven.nl
Maximaal aantal deelnemers: 10

Reacties zijn gesloten.