Er ontkiemt iets

Er ontkiemt iets

Meditatiegroep 40-dagentijd 2019

Ook zo’n zin in de lente?

Ook zo’n zin in de lente?

Grijp je kans en doe mee met ER ONTKIEMT IETS – 40-dagentretraite 2019. Ook jouw kracht kan toenemen!

Vanaf woensdag, 6 maart, gaan we de 40-dagentijd in. Aandachtig op weg gaan naar Pasen. Een periode bij uitstek om tijd voor jezelf te nemen. Je kunt meedoen met onze wekelijkse uitwisselingsgroep die heel stimulerend werkt om je eigen je eigen rust en inspiratie te vinden. Je kunt je abonneren op e-mail-begeleiding, zodat je net dat zetje krijgt dat je nodig hebt om verder te komen. Of je gaat gewoon zonder anderen aan de slag met het boeiende 40-dagenmateriaal dat je twee maal per week in je mailbox ontvangt, als je je abonneert natuurlijk!

Krachten aan het werk

De donkere dagen in de natuur liggen achter ons. Krijg jij ook al meer zin in buitenactiviteiten? Als je tuinier bent, voel je het al kriebelen. Nog even wachten en je kunt weer gaan zaaien! En wie is er nu niet blij als er weer frisse groene blaadjes aan de bomen verschijnen. Het is een tijd van verwachting. Wat dood leek wordt levend. Bloembollen drukken de aarde boven zich weg en laten hun groen zien. Er zijn krachten aan het werk. Scheppende krachten.

Ook in ons kan er iets moois ontkiemen

En ook jij bent als een zaad, bloembol of schijnbaar dode boomtak. Jij en ik zijn mensen in wie iets kan ontkiemen. Een sterke levenskracht. De kracht van Liefde. En die Liefde verbindt ons allereerst met onszelf. Die laat ons ervaren dat we niet aan onszelf voorbij moeten lopen, maar aandacht mogen besteden aan wie we zijn en wat belangrijk is voor jezelf.
Je wordt in de 40-dagentijd uitgenodigd om te bekijken wat zin en blijdschap aan je leven geeft. Elke dag een moment stilstaan, even stil zijn. Je aandacht geven aan een stukje Bijbeltekst, aan een lied, een gedicht of een schilderij. Elke dag even mogen in plaats van moeten! Je raakt gespitst op wat er voor jou in zit, waar jouw verlangen naar uitgaat en je gaat er werkelijk iets mee doen. Dat is de ervaring van ieder die ik tot nu toe in deze retraiteperiodes heb mogen begeleiden.

Maak je keuze en gun jezelf aandacht!

Dichtbij het gewone leven is het programmamateriaal dat ik voor deze 40-dagentijd schrijf. Ik word er zelf al blij en gemotiveerd van! Het is ook prettig leesbaar en aantrekkelijk om te gebruiken. Ook al heb je niet zo heel veel tijd beschikbaar, je kunt hiermee op je eigen manier toch aan deze retraite meedoen! Abonneer je op het materiaal en je krijgt het minimaal 2x per week in je mailbox (basisabonnement). Wil je meer maar kun je niet bij de groep zijn? Kies dan voor het plusabonnement: materiaal en e-mailbegeleiding door mij (2x per week uitwisseling per mail). Wil je anderen ontmoeten en je ervaringen delen? Die dan mee aan de uitwisselingsgroep die ik op zaterdagmorgen begeleid.

Op een rij:

* basisabonnement – € 5,- : 40-dagenmateriaal 2x per week via e-mail
* plusabonnement – € 55,- : idem en max. 2x per week persoonlijke uitwisseling via e-mail
* deelname aan meditatiegroep – € 55,-: materiaal en 5 uitwisselingsbijeenkomsten op 16-23-30 maart en 6-13 april. Maximaal 10 deelnemers! Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

NB! Op het gebruik van het van het programmamateriaal zijn copyrights van toepassing.

Gebruik programmamateriaal: Copyright van Zin in mijn Leven
Bij inschrijving voor dit programma ga je ermee akkoord dat het materiaal dat je ontvangt alleen voor jouw persoonlijke gebruik is en dat je het niet doorstuurt aan anderen, het niet kopieert en ook niet in een andere cursus opneemt. Mocht je het materiaal willen gebruiken, neem dan contact op met Annet, Zin in mijn Leven. Voor ander gebruik dan voor jezelf heb je altijd de schriftelijk toestemming nodig van Zin in mijn Leven.

Meld je hier aan.
Na betaling van het abonnementsgeld ben je definitief aangemeld!
Wil je e-mailondersteuning gedurende deze periode, dan kan dat voor € 10,- per week. Per week kun je hiervoor 2 x via de mail van gedachten wisselen en vragen voorleggen aan Annet. Het gaat hierbij om hulp bij het vinden van je eigen focus en inspiratie. Voor grote persoonlijke vraagstukken is deze vorm van ondersteuning niet bedoeld. Daar is mijn individuele gespreksbegeleiding voor.

Betalingsgegevens:
Maak meteen na je aanmelding per mail € 5,- (alleen materiaal) of € 55,- (inclusief e-mailbegeleiding) o.v.v. je naam en ’40-dagenmateriaal’ over op NL 26 ASNB 0707 3877 44 t.n.v. A. Hogenbirk te Nijmegen.
NB! Deelname aan de groep in de Boskapel en materiaal betaal je de eerste keer contant.

Wat gaat er bij jou naar boven komen?

Wat mag je verwachten?

  • Inspirerende teksten vanuit de Bijbel, gedichten en beeld- en geluidsmateriaal (foto/video/muziek).
  • Aandachtsvragen die je helpen om dagelijks stil te staan bij het weekthema als onderdeel van Er ontkiemt iets. Een deel van het materiaal krijg je via de mail en een deel op papier uitgereikt.
  • Je maakt een eigen proces door en zult daar in je dagelijks leven de vruchten van plukken. Doordat je er zelf de tijd en rust voor neemt kom je meer in verbinding met jezelf en met wat wezenlijk voor je is.
  • Boeiende bijeenkomsten in een veilige en open sfeer. Er is ruimte voor een korte stiltemeditatie en het delen van ervaringen, vragen/hobbels en inzichten. Er wordt niet gediscussieerd.

Wat heb je nodig?

  • Een computer/tablet/smartphone en eventueel een printer
  • Pen en papier
  • Tijd (15-30 minuten) die je elke dag – liefst op hetzelfde moment – voor jezelf inplant
  • Een keukenwekker of andere timer, bijv. de Insight Timer een erg fijne meditatie-app (via de app-store verkrijgbaar)
  • Een rustige plek
  • Geduld met jezelf: het aandurven om steeds meer aandacht te schenken aan wat er in je leeft en waar je hart naar uitgaat.

Informatie en aanmelding Meditatiegroep

Data: 16-23-30 maart en 6-13 april
Tijd: 10.00-ca. 11.15 uur, inloop met koffie/thee vanaf 9.45 uur
Deelnemersbijdrage (incl. koffie/thee): € 50,- + € 5,- programmamateriaal 
Plaats: De Boskapel, Graafseweg 276 Nijmegen
Maximaal aantal deelnemers: 10
Begeleiding: Annet Hogenbirk
Aanmelden: Wil je zeker zijn van deelname, meld je dan meteen aan (vol=vol), maar uiterlijk 3 maart. De meditatieperiode start op woensdag 6 maart (Aswoensdag)
Contact: Wil je meer weten? Vraag je je af of het iets voor je is? Mail of bel Annet!

Meld je hier aan.
Betaling van de deelnemersbijdrage (€ 55,-) graag de eerste keer contant voldoen.

Reacties zijn gesloten.