Retraiteprogramma

Retraiteprogramma

Adventsretraite 2020

Vanaf 28 november vindt de adventsretraite plaats. In het najaar komt hierover nieuwe informatie. Abonneer je op de inspiratiebrief en blijf op de hoogte!

Geweest:
Verlangend naar Leven
26 februari – 13 april 2020

Verlangend naar Leven
Ei-tempera op gerecycleerd graskarton 50 x 70 cm
©Annet Hogenbirk 2020

(Dit schilderij is ook te koop
desgewenst ingelijst met passe-partout)

Wat belangrijk voor je is laat je vaak juist liggen

Na een geslaagde adventsretraite 2019 Geraakt door de Hemel volgt vanaf 26 februari een nieuw retraiteprogramma. Dit heeft de naam Verlangend naar Leven. Net als alle andere activiteiten – die Annet ontwikkelt in Zin in mijn Leven – gaat het hier om je door datgene te laten voeden wat je inspireert. Vaak laat je juist dat wat belangrijk voor je is liggen. Drukte, meningen van anderen of de behoefte op een of andere manier te scoren kunnen daar de oorzaak van zijn. Het is de kunst om je bewust te worden wat je hoop geeft en je bezielt. Als je daar ruimte voor maakt, krijgt je leven meer glans. Je leven wordt Leven met een hoofdletter!

Ga je mee op weg?

Ga je mee op weg met de verhalen en poëzie uit de Bijbel? Onderweg kun je ook genieten van foto’s, gedichten en muziek. Je raakt in gesprek met jezelf en misschien ook wel met de personages in de verhalen. Komt tot beelden en woorden, vragen en antwoorden. En misschien kom je tot bidden, en misschien ook niet. Het is een pelgrimsreis die veel mensen goed doet. Dat bleek mij uit de reacties die van deelnemers kreeg.

Ervaringen

Materiaal: Mooi om een moment van reflectie en bezinning te nemen, materiaal sprak zeer aan door de afwisseling en omdat je daarmee de diepte inging.
Ben meer in mijn eigen kracht gaan geloven en dat ik geholpen word.
Jouw bijeenkomsten zijn altijd warm, respectvol en vertrouwen wekkend. Dank daarvoor! – Esther

Ik wil je laten weten, dat de adventsretraite mij
deze adventsperiode echt heeft goed gedaan
en in mij een begin van een omkeerbeweging teweeg heeft gebracht.
Wederom, in verwachting, op weg naar het Licht
en de verbinding, de Liefde. Een kwetsbaar begin…
Iets van moed gevonden de weg te gaan in mijn levenssituatie.
Goed om aloude teksten terug te koppelen naar persoonlijk leven: geeft bewustwording en mogelijkheid tot verandering. – Melie

Breed aanbod, ik koos vaak een gegeven/ zin uit.
…verdieping, fijn gevoel van begeleiding, saamhorigheid – Elli

1 geheel; vol-eindig; soms eenvoudig, soms complex; soms rakend.
…gevoed; gedragen. – Man (anoniem)

Ronduit inspirerend! Mooie, rakende gedichten.
Ik ben rustiger geworden, daardoor beter kunnen nadenken en zodoende ook (meestal) goede beslissingen kunnen nemen. – Raymond

Dank voor jouw reacties en jouw gebed.
Ik heb steeds weer uitgekeken naar jouw meditaties.
Het heeft me goed gedaan om af en toe stil te zitten –
en teksten en beelden op me in te laten werken. – Anna Martha

Ik vond t fijn..had een special plekje op mijn tafel, met kaars en wat symbolische dingetjes.. De kaars stak ik aan, was even stil en ging dan lezen en op me in laten werken wat er gevraagd werd…ver volgens schreef ik t op in een special schriftje. Hierin ga ik verder met de 40d tijd…
…Door stil te staan bij je vragen, je foto’s of gedichten ging ik de weg naar binnen en daar hou ik van. Daarin voel ik me geraakt door God! – Lineke

Fijn om in deze tijd stil te staan waar ik naar toe ging…Ik schilder iconen en zet een icoon ter voorbereiding al neer op mijn tafel en laat mij door een icoon samen met dat wat ik aan teksten aangeleverd kreeg nog meer raken ter voorbereiding op de tijd waar ik naar toe ga. -Vrouw (anoniem)

Het materiaal: Een fijn handvat voor mijn dagelijks meditatiemoment. Ik vond de afwisseling ook erg mooi. Vooral de bijeenkomsten hebben mij vaak geraakt. Het samen mediteren, het delen van (levens)verhalen, heel bijzonder allemaal. Er heerste een erg fijne sfeer, met ruimte voor iedereen. Door deze retraite heb ik de adventsperiode heel intensief beleefd.- Fenny

Het materiaal: Inspirerend en totaal, en van daaruit voelde ik me vrij te kiezen waar ik mee aan de slag kon gaan. Het was fijn om, in de donkere tijd van het jaar, samen te zijn en het licht te ontsteken, in verbondenheid waarin iedereen mocht zijn wie is die is en ook daadwerkelijk door de anderen gezien en gehoord werd. Het was mooi dat we nu ‘werkten’ met materiaal dat door Annet zelf geschreven is, heel toegankelijk. Als begeleidster van de groep, weet ze als geen ander de kern te benoemen van de persoonlijke verhalen die, als vanzelf, verteld worden, waardoor het je net even wat meer duidelijkheid geeft. Zij heeft mij ‘geraakt’ en we hebben elkaar in de groep ‘geraakt’, op een warme en liefdevolle manier, ieder op zijn eigen wijze. Ik blijf zeker weten, meedoen met de retraites! – Liesbeth

Opnieuw weer stilstaan bij mezelf en daardoor weer opnieuw ervaren dat het steeds opnieuw weer zorgen voor voedsel voor de ziel belangrijk blijft. – vrouw (anoniem)

Je even terugtrekken: retraite

Wandeling (4,5 km in meditatief tempo, duur ca. 1 1/2 uur)
De periode van persoonlijke bezinning (retraite) – je even terugtrekken uit de drukte of sleur van alledag – begint op Aswoensdag (26 februari). Op zaterdag 29 februari kun je mee wandelen in de Hatertse Vennen. Stil worden en aandacht voor de omgeving en wat er in jezelf omgaat staan daarbij centraal. Een deel van de wandeling is in stilte en een deel kun je gebruiken voor uitwisseling met een wandelgenoot. Kijk voor meer informatie hier.

Groep
Vanaf zaterdag 7 maart komt de uitwisselingsgroep vijf maal op zaterdagmorgen samen. In de groep is ruimte om te vertellen over wat je tegengekomen bent in de voorafgaande week in combinatie met je meditatieve momenten. We hebben een stiltemeditatie (10 minuten) met een korte inspiratietekst. Vanuit die stilte gaan we verder met elkaar in gesprek door te delen wat we willen delen. De groep (maximaal 10 personen) wordt als erg inspirerend en veilig ervaren. Je kunt echt jezelf zijn. We lachen met elkaar, inspireren elkaar en steunen elkaar ook. In de advent deed er iemand uit Deventer mee. Die gaat weer meedoen! We zitten op een locatie die goed bereikbaar is vanaf het station. Wil je meedoen met de groep, wacht dan niet te lang met aanmelden. Vol=vol! Er is nog 1 plaats vrij! Is deze voor jou?

Thuis
Je kunt thuis met het meditatiemateriaal bezig gaan. Je kunt hierbij ook kiezen persoonlijke e-mailbegeleiding en als je dat wilt ook twee telefonische contacten of een gesprek van een uur. Je kunt je eigen aandachtspunten en vragen naar Annet mailen en krijgt hierop antwoord. Dat werkt meestal verdiepend en stimulerend. Zie voor details hieronder.

Lees hier ook het interview met Annet voor Nieuw Wij

“Ik help mensen ruimte te vinden om zichzelf te zijn”

Gratis proefaflevering

Wil je eerst een gratis proefaflevering van het meditatiemateriaal om te kijken of het iets voor je is? Dat kan! Mail naar Annet en je krijgt dat in je mailbox! Mail naar: info@zininmijnleven.nl

Kies wat bij jou past!

Maak gebruik van de mogelijkheden van het retraiteprogramma.

Retraiteprogramma

Aanmelden kan tot 22 februari 2020. Je ontvangt dan vanaf 23 februari tot Pasen het digitale materiaal*. 

 • Startwandeling – € 12,50 inclusief begeleiding en koffie/thee onderweg: op zaterdag 29 februari van 10.00 tot ca. 11.30 uur en achteraf nog iets eten of drinken voor wie wil. Start en aankomst bij Restaurant Sint Walrick, Sint Walrickweg 5, 6611 KG Overasselt. Consumpties in het restaurant voor eigen rekening.
  Maximaal 10 deelnemers. Klik hier voor meer informatie.
 • Basis – € 15,- : meditatiemateriaal 6 1/2 week lang 2 x per week via e-mail.
 • Basis met startwandeling – € 22,50 (kortingstarief)
 • Plus – € 120: retraitemateriaal 2 x per week via e-mail en gedurende 6 1/2 week maximaal 2 x per week persoonlijke uitwisseling via e-mail.
  Nieuwe mogelijkheden: Je kunt nu in 2 van deze weken in plaats van e-mailcontact ook kiezen voor 1 x telefonische uitwisseling van een half uur of in twee weken 1x een gesprek van een uur (na onderlinge afspraak: dit kan een telefonisch gesprek zijn maar ook een ‘live’ gesprek in Nijmegen).
  Maximaal 10 deelnemers.
 • Plus met startwandeling – €130
 • Intensief – € 95: materiaal, koffie/thee en deelname aan 5 uitwisselingsbijeenkomsten op zaterdagmorgen in Nijmegen. Nog 1 plaats vrij!
 • Intensief met startwandeling – € 102,50

  Data groepsbijeenkomsten: 7, 14**, 21 en 28 maart en 4 april 2020
  Tijd: 10.00-11.30 uur, inloop met koffie/thee vanaf 9.45 uur
  Locatie: Wijkgebouw van de Doopsgezinde Remonstrantse Kerk aan de Professor Cornelissenstraat 306 te Nijmegen.
  ** NB! Op 14 maart vindt de bijeenkomst plaats in De Geerkamp 1133 te Nijmegen.

Aanmelden

Meld je UITERLIJK 22 februari via deze aanmeldpagina aan en betaal met Ideal. Na betaling is je abonnement definitief en ontvang je vanaf 23 februari 2x per week de retraitemails. Mochten de kosten voor jou te hoog zijn informeer dan per mail naar een oplossing. Iedereen moet mee kunnen doen!

* Op het gebruik van het van het retraitemateriaal zijn copyrights van toepassing. Wil je het op andere wijze dan voor jezelf gebruiken, neem dan contact op met Annet Hogenbirk.

2 gedachten over “Retraiteprogramma

 1. Annet,
  een kleine opmerking:
  ik heb mij afgevraagd waarom je de Advents retraite niet op data heb ‘gemaakt’ waardoor je (uitgeprint) een boek krijgt en (voor mij) een boek ontvangt en het zo tot je neemt?
  Misschien niet werkbaar maar ik vraag het toch.

 2. Dank je voor je reactie, Geerdien.
  Ik werk nog niet zover vooruit dat dat lukt. Misschien kan het wel voor de adventsretraite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *