Uitwisselingsgroep Meditatie

Uitwisselingsgroep Meditatie

Review Uitwisselingsgroep Meditatie: ‘Eindeloos leven: … zijn wie je bent!’

Afgelopen tijd zijn we vier zaterdagmorgens bij elkaar geweest. Er waren zes deelnemers aan deze groep. Mensen die in deze periode ook dagelijks de tijd namen om stil te worden en te mediteren. We gebruikten hierbij de app en de website www.biddenonderweg.org als uitgangspunt. Die verzorgt door het jaar heen elke dag bijbelmeditaties. Je begint met een stukje muziek, luistert dan naar een bijbellezing en je krijgt daarna een paar vragen om over na te denken. Ik heb als begeleider van de groep daar materiaal bij gemaakt, zodat we er meer op onze eigen manier mee bezig konden zijn.
Om je een beeld te geven wat je je bij onze groep moet voorstellen laat ik je hier meelezen in stukjes van de evaluatie.

Het dagelijks mediteren

“Ik zag er zelfs naar uit. Het extra materiaal was elke dag als een kleine verrassing of cadeautje.”
“Inspiratie kwam bij mij vooral door de vragen van Annet.”
“Het geeft mij een houvast, wordt een deel van mijn dagelijks leven.”
“Mooie muziek, fijne stem die de meditatietekst voorlas, moment van rust.”
“Rust van klokken en muziek om te beginnen. Goede stemmen bij lezen van teksten. Fijn ook dat de tekst als leestekst beschikbaar was.”

De uitwisselingsbijeenkomsten

“Heel prettig, voedend, vertrouwelijk.”
“Zeer positief, inspirerende en heel diverse, gemotiveerde mensen”
“Fantastisch fijn.”
“Heel prettig en een oase van rustmoment in de week. Een plek die ook helpt om mij steeds opnieuw weer terug te brengen op het “pad” dat ik graag wil bewandelen vanuit mijn verlangen naar “tevredenheid met wat het is”.
“Ik vond het fijn om te komen, voelde me van het begin af aan geen vreemde, en veilig genoeg om te delen wat me bezighoudt.”
“Goed, rustig en bewonderend hoe mensen omgaan met wat ze beleven…”

Wat belangrijk werd gevonden

De sfeer: “Dat ik mij op mijn gemak voel bij de mensen die er zijn, vooral ook omdat er geen discussies zijn, maar ieder zoveel of zo weinig als hij/zij wil dingen kan delen.”
“Beleving van anderen horen en zelf woorden zoeken voor eigen beleving.”
De begeleiding: “Zonder dat Annet merkbaar stuurt stelt ze op de goeie momenten de goeie vragen en betrekt ze ieder op een wijze die bij hem/haar ook past.”
Het meditatieve moment tijdens de groepsbijeenkomsten: “De bespreking van de gekozen gedichten. Dat konden we ook niet voorbereiden en daarom waren de reacties zo puur en echt.”
“Aandacht voor een ander, voor mezelf, het stiltemoment.”
“Er was voldoende ruimte om aan bod te komen, en Annet nodigde daar ook toe uit. Het meditatiemoment met tekst deed me goed en de afsluitende muziek een mooi moment.”

Reacties zijn gesloten.