Recepten
Na iedere Stiltewandeling eten we heerlijk eigen bakwerk. Voor wie nog eens wil nagenieten het recept van:
Dadelkoek
Voor een flinke hoeveelheid lekkernijen:
250 gram roomboter
100 gram bruine suiker
1 ei
500 gram dadels
3 scheuten karamelsiroop of pannenkoekensiroop
3 ‘handjes’ noten
1 rol biscuitjes
wat droge gemalen kokos
Bereidingswijze:
Roomboter laten smelten
Bruine suiker erbij
Geklust ei langzaam toevoegen en goed roeren
Fijngesneden dadels toevoegen
Karamelsiroop er overheen gieten
Noten toevoegen
Geheel goed mengen
Fijngemaakte biscuitjes erdoor doen
Storten op een vuurvaste schaal
Goed aandrukken
Laagje kokos er overheen
Laten afkoelen (mag in de koelkast)
Met scherp mes in gewenste grootte snijden
De stukken rondom in de gemalen kokos draaien.
Eet smakelijk!