Verwondering

Verwondering

Er is een grote kracht die in iedere mens aanwezig is. Je wordt erdoor aangeraakt. Het overstijgt jezelf. Je bent even in een andere wereld. De tijd staat even stil. Even is er geen moeten. En ook je gedachten komen tot stilstand. Er is iets belangrijkers dan dat. Je wordt er blij van. Het geeft je energie.

Wat is waar ik het over heb?
Het gebeurt in een moment. Je wordt meegetrokken door de vogeltjes die met elkaar bezig zijn in je tuin. Je ziet de stralende regendruppel aan die bloem hangen. Je raakt de zachte groene blaadjes aan, die zich pas uitgevouwen hebben aan de bomen die langs het pad staan waarop je wandelt. Je wordt warm van binnen omdat iemand zo ontzettend aardig voor je is. Je hoort muziek die je van binnen raakt…

Hoe je het noemt?
Het gaat over verwondering! Soms kun je dit moment omschrijven met woorden. Je zegt het tegen een ander of schrijft het op Facebook of houdt voor jezelf in je dagboek. Een andere keer maak je een foto of doe je dat juist niet en leg je het vast in je hart.

Wanneer gebeurt het?
Neem er de komende week – en liefst langer – eens de tijd voor om te merken wanneer er iets sprankelt in jou. En koester het! Het is een prachtig moment dat niemand je kan afnemen. Maar mooier nog is het om er iets van te delen. Als er iets is wat we kunnen gebruiken in deze tijd is dít het wel! Het is gratis energie voor jou en voor mij!

De zachte katjes die zich zomaar laten zien zijn prachtig! Een moment van verwondering. Foto © Annet Hogenbirk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *