Vakantietip: Je laten raken

Vakantietip: Je laten raken

De zomer is een periode om je weer op te laden. Na een seizoen hard werken hopen we allemaal op mooi weer. Lekker er even tussenuit gaan en plezier hebben. Het kind in je de ruimte geven! Waar zitten je speelsheid, je spontaniteit en je creativiteit? Vaak raken die door het jaar heen bedolven door drukte. We doen veel, we hebben vaak haast, we willen ook veel. Maar wie doet dat in een volkomen balans met frequente periodes van rust? Niet veel mensen verstaan de kunst om drukte en rust goed af te wisselen, gewoon in het dagelijks leven.
Gelukkig hebben we de vakantieperiode om daarin iets te compenseren. Je kunt ruimte maken voor dat mooie en vaak vrolijke kind in jezelf! Het kán! Het gaat niet vanzelf. Je kunt jezelf gelegenheid geven om je speelsheid en spontaniteit en wie weet ook je creativiteit weer tegen te komen.

Rust
Je komt ze weer tegen als je de rust opzoekt. Als je even niets plant en stil kunt zijn  met jezelf. Eerst is dat misschien wat ongemakkelijk. Voelt het als echt onthaasten met alle ontwenningsverschijnselen die daarbij horen. Onrust, veel gedachten die door je hoofd flitsen, een hoog tempo van lopen terwijl je gewoon ook rustig wandelen kunt. Maar door bewust tijd te nemen voor een wandeling in de natuur. Stil te zijn en te luisteren. Luisteren naar jezelf, naar de wind, de vogels. Te kijken naar insecten, naar bloemen zoals ze bloeien. Of tijd nemen voor uitgebreid koken. En dat terwijl je niet zo’n kok bent. Gewoon de tijd uittrekken om te variëren op wat je gewoonlijk doet. Smaken bewust proeven. Je zintuigen openzetten!

Heeft niet alles zijn eigen schoonheid?
Heeft niet alles zijn eigen schoonheid?

Zien
Je zult zien dat je je dan laat raken. Misschien niet als je het een of twee keer doet: dat moment vrij maken om met jezelf in contact te zijn. Want dat is het toch als je aandachtig met de natuur of smaak bezig bent. Maar wel als je het vaker doet. Daag jezelf eens uit om dat een week lang te doen. Elke dag een paar uur in gesprek te gaan met jezelf. Dat maakt je vakantie succesvol, want je wordt steeds meer jezelf. Er komt ruimte voor wie je bent en ook in periode van drukte wilt zijn!

Reacties zijn gesloten.