Ontvangen

Ontvangen

Krijgen – zomaar!

Pasen voelt zo: het LEVEN krijgen – wég dood! De boodschap dat de Liefde overwint is geweldig! Ontvangen: een compliment, gasten thuis of een cadeau krijgen. Open staan voor het onverwachte. Beschikbaar zijn voor dat wat ís. Steeds opnieuw zien wat komt en ermee leven.

Pakjes

Pakjes krijgen – zelf besteld. Weten wat je krijgt. Hopen dat het is wat je zelf had aangegeven. Bestellen en krijgen, dat is iets anders dan iets diep van binnen ontvangen: in je hart. Ervaren een mooie mens te zijn, ertoe te doen, geliefd te zijn – Het is zo anders dan een ding ontvangen.

Mogelijkheden

Pinksteren komt – dat is de Geest ontvangen. Open staan voor mogelijkheden. Niet vastzitten in onmogelijkheden, maar KUNNEN en MOGEN. Mogelijkheden zien om je eigen leven hier en nu hoopvol aanwezig te zijn, terwijl je weet hebt van aanslagen in Sri Lanka. Terwijl je ziet dat er zoveel verdriet is in de wereld om ons heen en soms ook in jezelf. Een kracht in jezelf ontwaren die sterker is dan dat zware.

Elkaar ontvangen

Hoe kan ik – zoekende mens – ontvangen? Waar zit die vrolijke inspiratie in? Die komt binnen door allereerst te verwelkomen wat IS. Door rust te nemen en stil te zijn, stil te staan. Zien wat er is. Door de ander te ontmoeten. Door te laten zijn wat is en stil te staan bij mijn verlangens ontvang ik verbinding met mijzelf. Ik word steeds meer wie ik graag wil zijn. Dat klinkt heel mooi en het is ook mooi, het voelt vervullend zelfs. Maar dat gaat niet vanzelf. Het vraagt aandacht, keer op keer. Het vraagt om anderen die er zijn, die luisteren, die vragen stellen, die MIJ ontvangen, beschikbaar zijn. Ontvangen – het is een manier van leven.

Ontvangen we elkaar, dan creëren we een liefdevolle samenleving!

Reacties zijn gesloten.