Kijk eens vaker in de spiegel!

Kijk eens vaker in de spiegel!

Echt, vaker in de spiegel kijken: dat doet een mens goed! Ik kan erover meepraten! Sinds een paar jaar heb ik vier boomspiegels in onze straat geadopteerd. Ik heb me ontfermd over de stukjes grond rondom vier van de bomen die in onze straat staan. Momenteel kijk ik elke dag zeker een paar maal in en ook naar deze spiegels. En ik word er blij van! 

Ik zal het met een paar foto’s illustreren.

Een van de vier boomspiegels die ik geadopteerd heb
Zo kan het ook zijn. En zo wás het ook!

Waarom zou je je met boomspiegels bezighouden?

Aangenaam verrast was ik door het initiatief van twee mannen in onze wijk die voor hun woning in het winterseizoen prachtige tulpen hebben staan en in de zomer dahlia’s en andere vrolijke bloemen. Zij doen dat in de Zwanenstraat, een laan waar grote eiken staan en het aardig donker is onder de bomen. En toch doen hun bloemen het prima! En het ziet er zo leuk uit. Je word er vrolijk van. Deze medebewoners zijn dus al eerder dan ik dus het experiment aangegaan. Zij brachten mij op dit leuke idee.

Een mooie kans!

Toen ik op een gegeven moment in een bericht van de gemeente Nijmegen dat je boomspiegels kunt adopteren las, heb ik snel actie ondernomen. Binnen een dag was het geregeld. Ik ben vanaf dat moment helemaal verantwoordelijk voor deze kleine stukjes grond. Een medebewoonster zag het niet zitten. “Dat lukt je nooit!” Zei ze. “Dat laten ze niet heel.” Ze kreeg geen gelijk gelukkig! Mensen die langskomen worden er blij van. En ook op de vuilnisophaaldagen wordt mijn aanplant gerespecteerd. De vuilniszakken blijven op afstand van de bloemenzee.

Sommige dingen gaan vanzelf

Het eerste jaar bloeiden mijn bloemen er al leuk, nog iets bescheidener dan nu. Ik ging er steeds meer bij bedenken. Ik zaai bloemen voor onze moestuin en die konden ook best naar de boomspiegels! En zo staan er op het moment ook leeuwenbekjes, Mexicaanse zonnebloemen en zomerasters.
Natuurlijk, het kost nu wel wat gieters water in deze hete zomerse dagen… maar een aantal bloemen had zichzelf alweer uitgezaaid na vorig jaar: zonnebloemen, tabak (de witte en roze bloemen – heerlijk geurend in de zomeravonden) en afrikaantjes. De stokrozen zijn meerjarig, dus die gaan gewoon mee. De helleborus had zich in onze voortuin uitgezaaid en heb ik overgeplant. De karmozijnbes is ‘aan komen waaien’ (waarschijnlijk het werk van de vogels!). Ik hoop stilletjes dat anderen dit ook gaan doen.…

De zonnebloemen hebben zichzelf weer uitgezaaid!

Boomspiegels geven troost

Zo in mijn directe woonomgeving bezig zijn geeft mij veel plezier. HIER is mijn thuis. HIER is iets van mijn Liefde voor de wereld zichtbaar. HIER zit dankbaarheid in voor mijn leven. Dat wil ik delen – het zichtbaar maken dat het leven goed en wonderlijk is. Dat je met aandacht mooie dingen kunt doen. Een teken van hoop. Er groeit en bloeit van alles! Bloemen zijn ook troostend: naast alle onmacht in je leven dichtbij en ver weg en naast de grote wereldproblemen zijn zij er even om je aandacht te vragen. Om te zien wat er óók is!

Er kan méér dan je denkt

Ik hoop met een dergelijk initiatief mensen steeds weer aan het denken te zetten. Dat er meer kan dan je denkt! En…dat JIJ zelf invloed hebt op de wereld om je heen! Aan iedereen de uitdaging om kansen in haar/zijn omgeving te benutten. Doe iets waar je zelf blij van wordt! En laat het weten, want dat brengt anderen weer op nieuwe ideeën. 

Hulp nodig?

En wat de boomspiegels betreft:
Ik wil best helpen om aan leuke en gemakkelijke bloemen en andere plantjes te komen en geef je graag tips!  

Mail of bel mij,
Annet Hogenbirk, zingevingscoach/geestelijk begeleider/predikant
Info@zininmijnleven.nl en tel. 06-49644408

Reacties zijn gesloten.