Annet Hogenbirk

Annet Hogenbirk

Leven vanuit innerlijke kracht

Ik ben Annet Hogenbirk (1966) en geloof in de kracht van iedere mens. Soms raakt die verborgen onder ervaringen van tegenslag. Je kunt het gevoel hebben weinig te kiezen te hebben in het leven, er maar beperkt invloed op uit te kunnen oefenen.
Een mens heeft mogelijkheden. Ook in moeilijke situaties blijken we bronnen van kracht en inspiratie te kunnen aanboren. Daarmee wordt het leven werkelijk anders. Valt er een ander licht op je bestaan. Ga je je anders voelen en anders handelen.
Daarom heb ik in 2008 mijn praktijk voor geestelijke begeleiding en coaching opgericht. Om te werken aan zin in je leven. Voor ieder is dat een eigen persoonlijke route die zij/hij zelf gaat. Daarom heet de praktijk ‘Zin in mijn Leven’. Daar gaat het om! Zin omvat veel. Zin heeft te maken met gedrevenheid, met betekenis en iets een plaats kunnen geven. Zin geeft kleur aan je bestaan. Het maakt het leven de moeite waard.
Begeleiding doe ik op professionele wijze. Geschoold en ontwikkeld in het herkennen en omgaan met levensverhaal en levensvragen (theologie) en op het gebied van omgaan met gevoelens (focussing, stresscounseling, psychotherapeutische verkenning). Geïnspireerd door meditatie, geestelijke begeleiding, verhalen, geloof, natuur, kunst, filosofie en personen. Kundig door onder meer supervisie, opleiding psychosociale oncologie, scholing en ervaring met autisme en door cursus morele counseling en moreel beraad.
Werkzaam (geweest) voor Sociom, RIVAS, SZR, Pantein, Kalorama, MEE Gelderse Poort, HAN, Radboudumc en Marikenhuis. En persoonlijk begeleider voor velen in hun privé situatie en begeleider in gespreksgroepen.

Missie

Samen werken aan een liefdevolle samenleving
Ik ga er bij de begeleiding niet van uit dat je altijd gelukkig kunt of zou moeten zijn. Zo zit ons leven gewoon niet in elkaar. Iedereen komt hobbels en kuilen op zijn levensweg tegen. Deze hindernissen kunnen het pad soms moeilijk begaanbaar maken. Maar als je er goed mee om leert gaan, kun je wel verder op je pad komen. Hindernissen kunnen ook een waardevolle bijdrage leveren aan je bestaan. Het is de kunst om te zien wat bij je eigen levensweg hoort: wat onmisbaar is, wat je moet leren accepteren en hoe je er beter mee om kunt gaan. Daarnaast is het belangrijk om je bewust te zijn welke richting je wilt gaan en welke mogelijkheden je hebt. Hoe kun je verder? Ik begeleid je in het vinden van je eigen focus. Die krijg je als je weer in verbinding komt te staan met jezelf. Als je zonder oordelen naar jezelf leert kijken. Het lukt daardoor ook veel beter om verbinding te krijgen en te ervaren met anderen.