Workshopserie

Workshopserie

Workshopserie Meer Mens – thuiskomen bij jezelf

Je krijgt inspiratie en energie door actief aan de slag te gaan: in gesprek met jezelf en met elkaar. Op een heel uitnodigende manier ben je bezig met zin-geven aan je eigen leven. Ben je toe aan onthaasten, met meer focus je leven te leven en bewuste keuzes te maken waardoor je gelukkiger voelt? Meld je dan aan als geïnteresseerde voor deze workshopserie. Bij voldoende belangstelling gaat deze in het najaar van start.

Met de stroom mee

Vaak merk je pas in de vakantie hoe het eigenlijk met je is. Je kunt dan even je dagelijkse leven van een afstand bekijken, als je inderdaad een rustige vakantie hebt. Je laadt je dan weer op voor je alledaagse bezigheden: werk, zorg voor kinderen, ouders of anderen, vrijwilligerswerk, andere taken en hobby’s. Wat je belangrijk vindt en wat je aandacht vraagt verandert met je leeftijd. Zingeving groeit met je leven mee.

Thuiskomen bij jezelf door aandacht en inspiratie
Thuiskomen bij jezelf door aandacht en inspiratie

Meer Mens worden

In deze workshopserie werk je aan je levensgevoel voor elke dag, niet alleen voor de vakantietijd. Het gaat om zingeving. Je gaat bezig met ruimte scheppen voor jezelf en wie je bent en daar ook naar handelen. De serie avonden is evenwichtig opgebouwd. Vanuit compassie met jezelf ga je zien wat je allemaal ‘moet’ en ook wat dat voor je betekent. Je krijgt dan meer de ruimte om bij je verlangens te komen, bij je vitale kracht. Je gaat inzoomen op waar het jou in je leven om gaat. Dat maakt het gemakkelijker om stappen te zetten en levert een nieuw perspectief op. Naast wat echt moet komt er een veel plezieriger ‘mogen’. Hoe je in het leven staat, je levensbeschouwing, geloof of spiritualiteit en wat je na je opvoeding bewust of minder bewust achter je gelaten hebt krijgen hierbij aandacht en ruimte.

Resultaat

  • Onthaasten, aandacht hebben voor wat er in je leeft, wat voor jou van waarde is.
  • Meer overzicht, inzicht en invloed hebben op hoe jij je dagelijks leven ervaart.
  • Bewuste keuzes maken, waardoor je minder last van stress hebt. Meer energie ervaren.

Voor wie?

Voor mensen die graag bij zichzelf thuis willen komen, het goed willen hebben met zichzelf, maar daar niet echt aan toekomen. Heb je het gevoel dat je geleefd wordt of dat je het overzicht kwijt bent over waar je nu echt voor gaat, dan vind je hier voedsel waarmee je vooruit kunt!

Werkwijze

Er zijn 4 bijeenkomsten van 2 uur. In deze bijeenkomsten wordt er met verschillende werkvormen gewerkt: gesprek, imaginatie, opdrachten in kleine groep, gedichten, verhalen, meditatief moment en muziek. Per keer krijg je een huiswerkopdracht mee om in de tussentijd met aandacht het thema concreet voor jezelf te verkennen.

Praktische informatie

Data en tijden: najaar 2016, 4 avonden van 19.30 – 21.30 uur. Bij voldoende interesse ook overdag.
Begeleider: Annet Hogenbirk
Informatie via: info@zininmijnleven.nl en telefonisch: 024-3789423
Locatie: waarschijnlijk De Refter, Rijksstraatweg 37 6574 AC Ubbergen.
Aantal deelnemers: maximaal 8
Investering: € 125,-
Inschrijven als geïnteresseerde: per e-mail met vermelding van activiteit, naam, adres en telefoonnummer(s)

Folder

Download hier de folder Meer Mens – Thuiskomen bij jezelf.